Cu cine facem?

Serviciile sociale CPVI UnLoc_Speranța și EM UnLoc_Aproape sunt furnizate în parteneriat cu Consiliul Local al Municipiului Timișoara, prin Direcția de Asistență Socială Timișoara. 
 
În baza convenției pentru acordarea de servicii de asistență socială nr. 4927/25.03.2022, Fundația de Abilitare Speranța primește subvenții de 285670 lei / 11 luni, pentru 10 persoane, beneficiare ale echipei mobile (84.87% din cheltuielile totale) și suma de 133419 lei / 11 luni, pentru 3 persoane (71.20% din cheltuielile totale), beneficiare ale centrului de viață independentă.

Echipa

Anca Menina Danci

Rox

Începând cu 2002, am cunoscut și lucrat cu oamenii care au trăit în instituții. Din 2005 am început să afl, în detaliu, povestea lui Eli. Am văzut cât s-a dezvoltat, înconjurată fiind de oameni care cred în ea și o sprijină. Am văzut cât de puțini oameni cu astfel de experiențe au parte de sprijin relevant pentru ei, pentru fiecare în parte. Am văzut cum încercăm să categorisim oamenii, și etichetăm și să generalizăm, chiar și în munca de asistență socială, și cu câtă ușurință ajungem să vedem eticheta și nu omul. Pe această frustrare am construit, alături de Eli, viziunea UnLoc. După zece ani de coordonat munca NESsT în Europa Centrală și de Est, am simțit că venit momentul pentru UnLoc: acum suntem o echipă întreagă și împreună vom transforma viziunea inițială în realitate.

Alina

După mai mulți ani de experiență ca reprezentant comercial în domeniul B2B, mi-am dat seama că pasiunea mea este să lucrez cu oamenii, însă din total altă perspectivă. Acum nu mai caut să satisfac nevoi, ci să descopăr resursele interioare ale oamenilor și împreună cu aceștia să găsim o modalitate de a le fructifica, nu pentru a obține beneficii financiare, ci pentru a-și crea o viață mai bună, mai fericită.
Licențiată în Psihopedagogie Specială, un an cu bursă de studii Erasmus+ în Danemarca și actualmente student masterand la Consiliere și Integrare Educațională (Program interdisciplinar: Științele Educației și Psihologie), cu pasiuni pentru subiecte precum psihoterapia prin metoda psihodramei și incluziuneasocio-profesională, consider că valorile mele se aliniază perfect cu cele ale proiectului UnLoc, iar împreună vom putea ajuta oameni să aibă o viață cât mai asemănătoare cu cea pe care și-o doresc.

Cami

Mă numesc Cami și sunt asistent social la Fundația de Abilitare Speranța – UnLoc. Am terminat facultatea de asistență socială în 2006, pe care am ales-o pentru că a fi implicată social mă definește. Să pot contibui la o viață mai bună pentru persoanele dezavantajate social mă definește. În ultimii 13 ani am lucrat cu multe persoane în situații dificile, cum ar fi vârstnici, copii Roma, tineri proveniți din centre de plasament, persoane cu dizabilitiății.
Când am văzut anunțul de recrutare pentru asistent social la UnLoc, am știut că am găsit locul unde să îmi pun în practică experiența pentru a ajuta persoanele adulte din instituțiile statului. Vreau să le fiu de folos celor din jurul meu și să sprijin procesul de integrare în comunitate.
Mă bucur să fiu parte din această echipă dinamică și să sprijin persoanele care ies din instituțiile rezidențiale pentru adulți cu dizabilități.

Șalina

Încă de mic copil am știut că ceea ce vreau poate cel mai mult de la viață este să înteleg și să sprijin oamenii atunci când au nevoie, drept urma profesia de Psiholog era cea mai aliniată la valorile devreme formate. Pasiunea mea pentru acestea a fost alimentată chiar și atunci cand jobul nu părea să mai aibă legătură cu domeniul atât de iubit și apreciat– așa am ajuns, cu mulți ani în urmă, să fac parte dintr-o echipă minunată, care participăîn programele psihosociale desfasurate în secția de oncopediatrie. Mai mult, formarea ca Asistent Medical Generalist mi-a completat setul de cunoștințe și experiențe educațional-valorice pe care astăzi le valorizez.
Urmând un traseu nici prea lung, nici prea scurt, am lucrat intens la dezvoltareaprofesionala, am reusitsăabordezșichiarsămăîmprietenesc cu PsihologiaClinicășiPsihoterapia, am pus bazeleunui ONG care are ca obiect sănătatea mintală, dar ceva încă lipsea... experiențele cele mai noi m-au învățat că, deși a evoluat mult, domeniul celor cu dizabilitate mai are încă mult de crescut până să ajungă mare - în special în ceeacepriveșteabordareasituației adulților cu dizabilitate și/sausuport social restrâns sau inexistent, care cel mai adesea sunt instituționalizați.
Știind că întotdeauna este loc de mai bine și ca dispun de resursele necesare pentru a-mi oferi sprijinul și cunoștințeleînserviciul celor ce au atât de mare nevoie de ele, am primit cu cea mai mare bucuria vestea care spunea că voi face parte din echipaUnLoc. 😊

Kitty

Pasiunea pentru medicină și simțul practic m-au motivat să aleg o școală de formare profesională pe termen scurt, pentru a putea aplica cele învățate cât mai repede. Motiv pentru care în prezent studiez la postliceala sanitară Henri Coandă Timișoara, la profilul asistent medical generalist.
În timpul liceului am activat ca voluntar în cadrul unei asociații din Alba-Iulia, ce avea ca scop creșterea calității vieții în rândul persoanelor afectate de scleroză multiplă.
Rolul meu ca voluntar era acela de a oferi sprijin la nevoie persoanelor beneficiare afectate de această boală. De asemenea organizam ateliere handmade împreună cu ceilalți membrii ai asociației în scopuri de fundraising.
Pe parcursul acestei perioade de voluntariat, am învățat cum să relaționez cu persoanele cu nevoi speciale și totodată să-mi dezvolt calități precum răbdarea si empatia.
Mă consider o persoană blândă, răbdătoare și empatică, înclinată mereu spre nevoile celuilalt, fapt pentru care fac parte din echipa UnLoc.

Alexandra

Asistent de farmacie, psihologîndevenire.
Experiența mea profesională este destul de variată, dar punctul central a fostlucrulcuomul.
Am crescut și mi-am cizelat abilitățile, am învățat că situațiile dificile pot fi gestionate cu răbdare, calm, dar și cu inventivitate. Am greșit, am luat-o de la capăt, am perseverat.
Din dorința reală de a avea un impact pozitiv în cadrul comunității, am decis să mă alătur unei inițiative în a cărei utilitate cred cu convingere. Am găsit UnLoc și am știut că am ajuns ”acasă”, din punct de vedere profesional. Mi-am găsit tribul și știu că, împreună, vom construi un model frumos de locuire și sprijin pentru persoanele cu dizabilități.

Silviana

Victor

Salut! Mă numesc Victor, am 24 de ani și sunt lucrător social în minunata echipă UnLoc. Motivele pentru care am ales să fac parte din acest proiect sunt legate de necesitatea de a înțelege problemele cu care se confruntă persoanele cu dizabilități, din pura dorință de a ajuta la întreg procesul de îmbunătățire a calității vieții lor și de integrare în comunitate a persoanelor cu dizabilități.

Alexandru

Adrian

Consiliul consultativ

Letiția Baba, psiholog

Letiția Baba este psiholog și a condus Fundația de Reabilitare Speranța, în calitate de director executiv, timp de 21 de ani. Ea continuă să contribuie în calitate de consilier. Letitia a reușit să facă din Fundație o organizație de succes și puternică, care are un cuvânt de spus la nivel național atunci când vine vorba de modele de bune practici în sprijinirea includerii copiilor cu dizabilități în școlile obișnuite și în tot ceea ce ține de sprijinul persoanelor cu dizabilități.

Denis Buta, consilier juridic

Mugur Ciumăgeanu, psiholog, medic psihiatru, profesor universitar

Eli

Am trăit 25 de ani în orfelinate și instituții. Am depășit multe greutăți (bătăi, foame, sedare,
pedepse, furturi, batjocură, respingere).Am ajuns să fiu și curajoasă și fricoasă, în același timp.
Sunt un om liber ca pasărea cerului, din 2012 trăiesc independent, și vreau să îi ajut și pe alții. Cred că fiecare avem dreptul să fim liberi, să alegem unde și cu cine locuim.

Zoltan Szoverdfi-Szep, inginer, persoană de sprijin Ceva de Spus

Cerasela Predescu, director ProAct Suport

Voluntari

Parteneri strategici:

Parteneri în dezinstituționalizare

Parteneri financiari

Erika Weisz, medic, terapeut

Anca David, psiholog

Manuela Oprea, psiholog

Lia Pfiffer

Dan Ungureanu

Cristian Tzecu

Claudia Bardeau

Andreea Herbei

Direcția de Asistență Socială Timișoara

Rovinhud

Decathlon

Saguaro Technology

Standivarius

CEEmplify

Ioncarox Cons SRL

Pinzgau SRL

Korn Comert SRL

Bardeau SRL

VetConsult SRL

Riegersburg SRL

Auersbach SRL

Bautehnik SRL